Arganolie is een zeldzame olie die steeds meer a..." /> Arganolie | BioBlogging | Arganolie, Marokkaans goud!

Cosmetica

Published on juli 24th, 2013 | by Marlou

Arganolie, Marokkaans goud!

Arganolie is een zeldzame olie die steeds meer aan populariteit wint buiten Marokko. Oorspronkelijk komt Arganolie uit Marokko, waar de olie geoogst en geproduceerd wordt in vrouwencollectieven. Deze vrouwencollectieven werken in fair-trade organisaties. In Marokko wordt deze olie al eeuwenlang gebruikt, echter is het in Nederland pas enkele jaren bekend.

Marokkaans goud?

Arganolie dankt zijn bijnaam “Marokkaans goud” aan zijn bijzondere eigenschappen en zeldzame status. Zeldzaam vanwege het tijdrovende proces van het gehele productieproces van de olie. Bijzonder vanwege de vele goede eigenschappen van Arganolie welke ervoor zorgen dat de olie voor verschillende doeleinden kan bijdragen aan een gezonde huid. Waar het woord “Marokko” vandaan komt in de bijnaam moge duidelijk zijn. Het woord “goud” heeft te maken met de zeldzaamheid van het product, zoals eerder uitgelegd. Maar daarnaast ook met de reputatie van de olie, de bijzondere eigenschappen van Arganolie.

Arganolie en Wellness

Het Marokkaans goud is te gebruiken als pure olie, bijvoorbeeld om een droge huid weer zacht en soepel te masseren, maar ook is arganolie te gebruiken na het sporten. Naast het gebruik als pure olie, wordt Arganolie ook vaak verwerkt in lotions en crèmes. Zo zijn er verschillende soorten huid crèmes op de markt waarin Arganolie is verwerkt.

Tags:


About the AuthorBack to Top ↑