Shopping

Published on juni 12th, 2014 | by Marlou

Discovered

In erg veel ontwikkelingslanden is de economie sterk aan het toenemen. Er wordt handel gedreven tussen rijke en arme landen en de ontwikkelingslanden verdienen geld. De export producten zijn voornamelijk grondstoffen, kleding en schoenen. Door de groeiende economieën zijn er natuurlijk ook meer banen beschikbaar en groeit de welvaart binnen het desbetreffende land. Vele mensen leven in armoede maar de ontwikkelingen in de economieën kan hier veranderingen in aan brengen. Discovered is een nieuw initiatief dat helpt de welvaart in deze landen te stimuleren door de minder bedeelden ook een kans te geven te participeren aan de economie. Dat doen zij door deze mensen een online marktplaats aan te bieden, waar zij hun handgemaakte en vaak ook biologische spullen kunnen kopen en verkopen. Dit zijn vaak souvenirs die je als toerist in een ver oord op lokale markten of op straat tegen komt. Discovered biedt dus de makers van deze handgemaakte producten en de kopers een ontmoetingsplaats op het internet aan. Ontdek deze unieke accessoires uit meer dan 12 verschillende landen!

Kansen

Op deze manier biedt Discovered alle beginnende en ervaren ambachtslieden een eerlijke kans om hun handgemaakte artikelen op een directe manier aan de consument aan te bieden. initiatief is genomen door Gijsbert van der Sleen en mede oprichter Judith Evers. Om dit idee op te zetten hebben zij hulp gezocht bij bedrijven die ook waarden in het idee zagen en natuurlijk nu nog steeds. Discovered biedt jou de mogelijkheid om via een virtuele wereld een reis te maken waarbij cultuur uit verschillende landen aan bod komt. Elk product dat te koop wordt aangeboden is dus handgemaakt, uniek en draagt een echt verhaal met zich mee.

Tulsi Crafts

Er zijn ook Nederlandse bedrijfjes zoals Tulsi crafts die zich richten op de vrouwen in deze ontwikkelingslanden. Het doel van Tulsi crafts is om vrouwen in Bangladesh aan het werk te helpen en voldoende loon te betalen waar deze vrouwen en natuurlijk hun gezinnen van kunnen leven. Ook maken zij gebruik van natuurlijke producten en grondstoffen om hun accessoires te produceren. De meeste producten zijn dus biologisch, handgemaakt en uniek. Tulsi crafts hecht ook veel waarde aan recyclen. Zij gebruiken ook vaak gerecyclede materialen  als grondstof voor de productie.


About the AuthorBack to Top ↑