Vakantie

Published on juni 27th, 2012 | by Juliette

Eco: één van de vakantie trends 2012

Onthoudt de woorden eco, natuur, rust, comfort en belevingen. Dit zijn namelijk dé vakantie trends voor 2012. En daar zijn wij heel blij mee, want ecologische vakanties is iets waar Bioblogging helemaal achter staat. De reden dat deze trends spelen is vanwege het steeds drukkere bestaan. Het hebben van vrije tijd en een vakantie is voor velen schaars en daarom heel belangrijk. De vakantie willen we zo goed mogelijk besteden. ‘Back to basics’ speelt hierbij een belangrijke rol.

Hoewel we waarde hechten aan het milieu- en natuurbehoud, zijn we wel steeds meer geneigd naar luxe, kwaliteit en comfort. Het fenomeen Glamping (luxe kamperen) speelt hier handig op in. Lees: een grote beige tent met houten vlonders en opgemaakte bedden met linnen lakens. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een eco vriendelijk vakantiehuisje. Recreëren in de vrije natuur is daarbij steeds belangrijker geworden. We willen niet meer hutje mutje, maar ruimte en natuur om ons heen.

Natuurlijk blijven we graag de toerist spelen als we in het buitenland zijn. Maar steeds vaker ontdekken we tijdens de vakantie het creëren van een bijzondere beleving. Natuurlijk kun je achter alle toeristen aanhoppen en je vergapen aan de zoveelste kathedraal of markt in een Zuid-Frans havenplaatsje. Maar je kunt tijdens de vakantie ook andere dingen ondernemen, zoals een workshop bij een lokaal restaurant of een yoga les volgen in een plaatselijk park. Educatie, zingeving en authenticiteit winnen terrein.

Duurzame of ecologische reizen zijn dit jaar al veel normaler geworden. Dit zijn reizen met respect voor de natuur en de lokale bevolking. Waar je vroeger nog goed moest zoeken, kun je nu steeds meer eco reisaanbieders vinden. Niet alleen kleine reisorganisaties, maar zeker ook de grotere bieden nu duurzame reizen aan. Hierbij horen ook nieuwe keurmerken zoals eco-labels.

Tags: , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑