Duurzaam

Published on april 21st, 2015 | by Marlou

Een duurzame woning

Duurzaam wonen is steeds minder een ‘vervanjebedshow’ voor Nederlanders. Vooral nu de overheid heeft ingezien dat ‘verduurzaming’ de sleutel tot succes is voor het oplossen van het woningmarktprobleem. Daarnaast is duurzaamheid onlosmakelijk verbonden met het milieu. En het milieu speelt weer een grote factor bij het maken van keuzes, zoals bij het kopen van een huis of bij het verbouwen ervan.

Een duurzame en energiezuinige woning bespaart energie. Maar dat is niet alles, wist je dat een energiezuinig huis ook nog eens erg comfortabel is? De warmte blijft langer binnen en zonnepanelen zorgen er voor dat er nog meer energie kan worden bespaard. Helaas kosten zonnepanelen en andere energiebesparende maatregelen nogal wat geld, maar de overheid springt bij door het energiebesparingskrediet in het leven te roepen.

Energiebesparende maatregelen en het energiebesparingskrediet

Zoals eerder gezegd zijn zonnepanelen, dakisolatie en vloerisolatie voorbeelden van energiebesparende maatregelen. Maar deze maatregelen kosten nogal wat geld. De keerzijde is weer dat, afhankelijk van de investering, deze zich na een paar jaar weer terugverdient.  Voor het plaatsen van HR++ glas en dakisolatie moet je een verbouwing ondergaan, de overheid stimuleert dit graag door middel van het energiebesparingzekerheid.

Een energiebesparingskrediet is een lening voor de eerder genoemde energiebesparende maatregelen aan voor de woning. Het minimaal bedrag dat je kunt lenen is 2.500 euro en het maximale leenbedrag is 25.000 euro. Tegen een aantrekkelijk en vast laag rentepercentage financier je op deze manier de verbouwing. Met het krediet kun je het volgende financieren:

– Ramen, deuren en kozijnen
– HR ketel met minstens 120% rendement
– Zonnepanelen, boiler en collectoren
– Warmtepomp op gas of een waterpomp op elektriciteit
– Vloer-, gevel- en dakisolatie

Het energielabel

Sinds een paar jaar is iedere huiseigenaar verplicht om bij het verkopen van het huis een energielabel mee te leveren. En bij een duurzame woning hoort natuurlijk een groen energielabel. Hoe groener het label des te meer zal de woning opbrengen. Een energiezuinige woning is daarom niet alleen goed voor het milieu, je merkt het ook nog in de portemonnee!


About the AuthorBack to Top ↑