Koop jij nog foute chocoladeletters? Dan behoor je tot de laatste paar!..." /> Fair trade chocoladeletter | Hoe fout is jouw chocoladeletter?

Food & Drinks

Published on november 29th, 2012 | by Marlou

Hoe fout is jouw chocoladeletter?

Koop jij nog foute chocoladeletters? Dan behoor je tot de laatste paar! Want sinds kort bestaat meer dan 95% van alle chocoladeletters uit eerlijke en duurzame cacao. Dit naar aanleiding van onderzoek ‘Eerlijk duurt het langst’ door Oxfam Novib in 2009, waarop de campagne ‘Groene Sint’ werd gestart. En met succes, want bijna alle chocoladeletters zijn tegenwoordig geheel of gedeeltelijk gemaakt van eerlijke en duurzame cacao! Hieronder een paar lekkere fair trade chocoladeletters.

  

(v.l.n.r. Fair Trade Original vanaf €2,79,-, Verkade vanaf €2,50,-, Oxfam Novib vanaf €1,99,-)

Fair trade chocoladeletter kopen

In datzelfde rapport van Oxfam Novib is bekend gemaakt welke winkels de meest eerlijke chocoladeletters verkopen. Bijgaande afbeelding laat zien welke supermarkten de duurzaamste chocoladeletters in de schappen hebben liggen!

(bron: Oxfam Novib. Klik op de afbeelding voor vergroting)

Leuke fair trade tip

Bestel nu de eerlijke zak van Sinterklaas. Deze is er namelijk nu in een duurzame, fair trade variant. De eerlijke zak van Sinterklaas is gemaakt van biologisch jute. Jute is een duurzaam alternatief voor katoen en een ideaal alternatief voor plastic tassen. Bij het aanschaffen van zo’n jute zak ben je niet alleen eerlijk bezig, je draagt ook nog je steentje bij aan het goede doel. De volledige opbrengsten gaan namelijk naar kleinschalige ontwikkelingsprojecten in onder andere India en Bangladesh! Klik hier voor het bestellen van de eerlijke zak van Sinterklaas.

Tags: , , ,


About the AuthorBack to Top ↑