Duurzaam

Published on april 8th, 2014 | by Marlou

Ga voor groen met zonnepanelen

Zonne-energie is, net als energie van windmolens, beter voor het milieu en de toekomst. Dat is algemeen bekend. De zon is namelijk een natuurlijke en duurzame energiebron en bij het omzetten van zonlicht komen geen schadelijke stoffen vrij. Toch twijfelen mensen of ze wel of geen zonnepanelen moeten aanschaffen. Het is het investeringsbedrag waar ze vaak over struikelen. Want verdien je dit bedrag eigenlijk wel terug? In dit artikel willen we je kennis laten maken met een nieuwe soort zonnepanelen: semi-transparante. Bij de productie van deze panelen wordt nog minder energie verbruikt én ze hebben ook grote voordelen voor je portemonnee.

Semi-transparante zonnepanelen?

Semi-transparante zonnepanelen zijn zo ontworpen en ontwikkelt dat ze een gladder oppervlak hebben dan reguliere panelen. Dit zorgt ervoor dat ze over de dag heen meer licht kunnen opvangen. Ook bij schemering en mist. En dat heeft zo zijn voordelen! Zo maakt het niet uit of u de panelen verticaal of horizontaal plaatst, win je meer groene energie en daalt je energierekening. Door het gladde oppervlak blijven de panelen schoner en heb je er dus ook weinig onderhoud aan.

Nu nog milieuvriendelijker

Fonteyn Solar is een bedrijf dat erg veel aandacht besteedt aan het milieu. Ze produceren daarom semi-transparante zonnepanelen op een zuinige manier. Ook biedt Fonteyn Solar een garantie over de zonnepanelen. De eerste 10 jaar krijg je een vermogensgarantie van 90% en tot 25 jaar 80%. Ook zijn de zonnepanelen TÜV gekeurd.

Subsidie voor zonnepanelen

Vroeger (in die goede oude tijd) was er een subsidie van 15% verkrijgbaar over het aankoopbedrag van je zonnepanelen. Voor 2014 en 2015 is er nog geen duidelijkheid over de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Vraag het daarom altijd even na bij je gemeente!


About the AuthorBack to Top ↑