Wonen

Published on november 14th, 2015 | by Marlou

Hoeveel energie bespaart u?

In de hedendaagse samenleving speelt de energiezuinigheid van uw woning een steeds prominentere rol. Niet alleen uw woning, maar bijvoorbeeld ook uw auto, de koelkast in huis, etc. moeten zo energiezuinig werken. Zo zorgt u er enerzijds voor, dat u jaarlijks flink kunt besparen op de energierekening en bent u anderzijds milieuvriendelijk bezig. Wist u dat een simpele aanpassing aan uw ramen al kan zorgen voor een fikse besparing op uw energierekening? Veel warmte in uw woning gaat namelijk via de ramen van uw huis verloren, naast het feit dat er ook via uw dak veel warmte het huis verlaat. Om tot dit artikel te komen spraken we met een glaszetter uit Rotterdam over de mogelijkheden, die tegenwoordig op de markt worden aangeboden.

Kies voor dubbel glas in uw woning

De meest simpele manier om energie in uw woning te besparen, is door te kiezen voor dubbel glas in huis. Het laten zetten van dubbel glas is wellicht een behoorlijke investering, maar u zult hier op termijn flink mee besparen. Zo wint u jaarlijks een deel van deze investering terug en kunt u op termijn enkel nog winst behalen met dubbel glas. U kunt zelf dubbel glas zetten, of dit laten doen door een erkende glaszetter bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat het glas goed aansluit op uw kozijnen en er geen warmte verspild wordt via de kieren tussen uw raam en kozijn.

Overigens is een investering in dubbel glas niet alleen goed voor een besparing op de jaarlijkse energierekening. Dubbel glas zorgt er namelijk ook voor dat de waarde van uw woning verder toeneemt, waardoor u deze later voor meer kunt verkopen. Kortom, met dubbel glas kunt u nu besparen en later een nog groter rendement behalen bij de verkoop van uw woning!


About the AuthorBack to Top ↑