Bio Informatie

Published on augustus 27th, 2012 | by Juliette

Check hoe duurzaam jouw kleding is!

GoedeWaar.nl heeft maar liefst 325 kledingmerken onder een strenge duurzaamheidsloep gelegd. Interessante aanvulling daarop is een ultieme gebruikersvriendelijkheids-aanpassing: de Mobiele Kledingchecker. Hiermee kun je al winkelend met je smartphone de duurzaamheid van het kledingmerk nagaan: handig! 

De mobiele website biedt de mogelijkheid de merken te rangschikken op basis van persoonlijke voorkeur. Via de knop ‘Mijn voorkeuren’ kun je aangeven welke vorm van duurzaamheid belangrijk(er) voor je is. Door meer of minder gewicht te geven aan sociale, economische of ecologische duurzaamheid, past de ranking zich hier automatisch op aan.

Niet alle kledingmerken willen meewerken

Over sommige kledingmerken is echter nog geen informatie beschikbaar. Deze merken verschaften geen informatie aan GoedeWaar.nl, ook niet na herhaald aandringen. In die gevallen, waarbij ook via experts of op internet geen nadere informatie (zoals aansluiting bij duurzaamheidsinitiatieven) te achterhalen was, staat achter het merk in de Kledingchecker een rode gevarendriehoek. Enkele van deze bedrijven negeren al jarenlang vragen over duurzaamheid van GoedeWaar.nl. Dit zijn onder meer de merken: Steps, America Today, Coolcat en The Sting.

Kledingchecker, check de score van jouw favoriete kledingmerk!

De kledingchecker werkt met een ranking van merken. Dat betekent: hoe meer sterren, hoe hoger de duurzaamheidsscore. Een merk scoort ‘boven­gemiddeld’ duurzaam in de sector als het meer dan 2,5 ster heeft behaald. Merken waarvan geen duurzaamheidsinformatie bij GoedeWaar.nl bekend is, behalen de laagste score en komen hiermee in de ‘waar­schuwings­­categorie’ met de rode gevarendriehoek. De sterrenindeling is relatief bepaald, een bedrijf dat vijf sterren haalt, is beslist niet 100% duurzaam, maar scoort wel het beste in duurzaamheidsinspanningen ten opzichte van de rest van de ondervraagden.

(bron: Goedewaar.nl) 

Tags: , , , , , , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑