Voor de meeste mensen zit de vakantie er weer op. En net zoals in vo..." /> BioBlogging.nl | Alles biologisch natuurlijk!

Uncategorized no image

Published on augustus 21st, 2018 | by Marlou

0

Lichamelijke klachten tijdens de vakantie

Voor de meeste mensen zit de vakantie er weer op. En net zoals in voorgaande jaren, zijn er weer veel mooie herinneringen gemaakt. Toch hoor ik in mijn omgeving ook veel mensen over dat ze juist tijdens de vakantie last kregen van lichamelijke klachten. Nu willen we natuurlijk niet stellen dat je dergelijke klachten kunt uitsluiten, maar je kunt wel van alles aan doen om de kans op lichamelijke klachten tijdens de vakantie te verkleinen. In dit artikel bespreken we daarom een aantal klachten waarover we veel mensen hebben gehoord en wat je er aan zou kunnen doen om de kans op de klachten te verkleinen.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is meestal onschuldig, maar kan je dag goed verzieken. Een van de oorzaken waardoor je er tijdens je vakantie last van kunt krijgen, is het te weinig drinken van water. In combinatie met het warme weer (waardoor je veel vocht verliest) kun je sneller last krijgen van hoofdpijn. Daarnaast is het belangrijk om voldoende slaap te pakken. Het is natuurlijk hartstikke gezellig om iedere avond laat naar bed te gaan en ‘s morgens weer vroeg op excursies te gaan, maar echt bevorderlijk voor je rust is het niet.

Obstipatie

Over deze lichamelijke klachten hoor je mensen niet veel praten, maar als je ernaar vraagt zul je versteld staan hoeveel mensen er met name tijdens de vakantie last van hebben. Voor degenen die niet weet wat obstipatie is: hier is sprake van als de stoelgang is verstoord.

De oorzaken van obstipatie

Hoewel het opgeblazen gevoel van obstipatie voor veel ongemak kan zorgen en je ook pijn bij het poepen kunt ervaren, is het niet zo dat je er lang mee rond hoeft op te lopen. Het is meestal vrij eenvoudig om de stoelgang weer te stimuleren.

Da kun je met name doen, door vezelrijke voeding te eten. Denk aan zilvervliesrijst, zoete aardappelen en groenten. Naast vezelrijke voeding, is het ook belangrijk dat je voldoende water drinkt en voldoende beweegt. Met deze drie aandachtspunten kun je obstipatie vaal al verminderen.

Obstipatie gaat alleen (meestal) niet van dag op dag over en  tijdens je vakantie wil je er zo snel mogelijk vanaf. Daarvoor zijn laxeermiddelen mogelijk een oplossing, maar niet iedereen wilt die slikken. De markt heeft hierop ingespeeld door met middelen te komen die op basis van natuurlijke vezels zijn samengesteld. Zo lees je in dit artikel van me to we over een voorbeeld van een dergelijk middel tegen obstipatie.

Maar eerlijk is eerlijk: voorkomen is beter dan genezen. En daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld op je voeding te letten, voldoende water te drinken en te bewegen. Op die manier maak je de kans op obstipatie kleiner.

 

Lage rugpijn

Lage lucht rugpijn kun je onder andere krijgen door slechte stoelen of bedden. Er zijn zat mensen die na hun vakantie blij zijn dat ze weer in hun eigen bed kunnen slapen. Dat is dus niet zonder reden! Ben je iemand die snel last krijgt van rugpijn op vakantie? Dan is het aan te raden om de kwaliteit en het comfort van de stoelen en de bedden te onderzoeken, voordat je een accommodatie boekt.

Diarree

Doordat je op vakantie vaak ander soort voedsel eet dan in Nederland en bovendien het eten ook vaak scherper is gekruid dan in Nederland, kan het zo zijn dat je buik daarop reageert en je aan de diarree gaat. Ben je iemand die over het algemeen niet goed tegen pittig eten kan? Let hier dan op bij het voedsel dat je in het buitenland consumeert.

Prettige vakantie

Door het lezen van dit artikel heb je misschien minder zin gekregen om op een volgende vakantie te gaan. Maar dat is absoluut niet onze intentie! Waar het om gaat, is dat je simpelweg op een aantal zaken let, waardoor de kans op bepaalde lichamelijke klachten kleiner wordt en je daardoor een leukere vakantie hebt!


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑