Gezondheid no image

Published on april 10th, 2017 | by Marlou

Plantaardige Alep zeep

Wat is Alep(po) zeep? De zeep komt oorspronkelijk uit Aleppo, een stad in Syrië. Voor het ontstaan zouden we meer dan 4.000 jaar terug in de tijd moeten en daarbij is de zeep ook direct de oudste zeep ter wereld. Aleppo zeep kan gebruikt worden voor uw huid, haar, tanden, kleren of zelfs voor uw huisdier.. Ook staat de Aleppo zeep bekend om te gebruiken tegen mogelijke kloven/wondjes. Maar u kunt het ook gebruiken voor het wassen van meubels en tapijten of voor een babybadje.
‘ Een waar natuurwonder.’

Hoe wordt Alep zeep gemaakt?

Alep zeep is een mengsel van olijfolie, laurierbesolie, water & soda, het recept is al die jaren hetzelfde gebleven. Doordat de zeep 100% natuurlijk en plantaardig is, zorgt het ervoor dat uw wonden sneller genezen en verminderd huidirritaties, zoals acne, puistjes of eczeem. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid, wel zal het gebruik even wennen zijn.
Alep zeep is heel puur en vraagt daarom enige gewenning want het ruikt en voelt anders aan dan andere verzorgingsproducten. De zeep geeft weinig schuim, wel is de schuim zeer zacht en heeft een specifieke olijfgeur. Als je lang profijt van de zeep wilt hebben, zal er wel enige zorg nodig zijn. Als de zeep continu in water ligt kan het zichzelf oplossen. Leg de zeep op een droge plek, zo gaat het langer mee. De zeep wordt 9 maand gedroogd in de zon, zo ontstaat haar uiterlijk. De binnenkant is donker groen en zacht, de buitenkant is lichtgroen en hard. Dit is goed te zien wanneer u de zeep doormidden snijdt.

De werking van de Alep Zeep

Waarom is de Alep Zeep nou zo bijzonder en wat is de werking van de zeep? Vanwege de olijfolie heeft de zeep een hoog vitamine-E-gehalte en is vol aan vetzuren, wat uw huid beschermd tegen uitdroging. Hoe hoger het percentage laurierbesolie, hoe verlichtende de zeep kan helpen bij huidproblemen. Zo verkoopt O-lijf-care Alep zepen waarin 5% tot 35% laurierbesolie in zit.


About the AuthorBack to Top ↑