Uncategorized

Published on april 11th, 2018 | by Marlou

0

Tips voor een milieuvriendelijke keuken

Biologisch eten is natuurlijk aan de orde van de dag. In iedere supermarkt heb je tegenwoordig een ruime keuze in het assortiment, en er komen steeds meer compleet biologische winkels bij. Maar dat is niet het enige dat je kunt verduurzamen in de keuken! Ook de onderdelen van je keuken zelf, zoals inbouwapparatuur en materiaal, kun je verduurzamen als je gaat verbouwen. En je kunt op het gebied van accessoires een behoorlijke slag slaan door te kiezen voor natuurlijke en duurzame materialen. Hier geven we je een aantal tips.

Zuinige apparatuur en duurzame bouwmaterialen

Ga je de keuken verbouwen en wil je het groen aanpakken? De duurzaamheidstrend is ook onder keukenbouwers aangeslagen. Je vindt een veelheid aan ecologisch verantwoorde materialen om je keukenmeubels van te laten maken. Zo kun je het aanrechtblad van green blade, of bioboard laten maken: een verantwoord, biologisch afbreekbaar en duurzaam alternatief voor het traditionele spaanplaat. Ook bamboe is in opmars als goedkoop, kwalitatief hoogstaand, milieuvriendelijk bouwmateriaal voor in de keuken. Daarnaast kun je kiezen voor energiezuinige inbouwapparatuur in je groene keuken.

Milieuvriendelijke accessoires

Is je keuken nog niet aan een verbouwing toe, maar wil je al wel een beetje verduurzamen? Neem eens een kijkje in al het kookgerei dat je hebt liggen. Grote kans dat je hier een mooie slag kunt slaan met duurzame en biologische materialen. Kies bijvoorbeeld voor bamboe borden, bekers en snijplanken. Mooi, sterk en duurzaam! Ook bijvoorbeeld schoonmaakproducten kun je vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. Kies bijvoorbeeld voor ecologische afwas- en schoonmaakmiddelen. Dat scheelt een hoop voor het milieu.

Leren schorten

De nieuwe trend in de keuken is om een leren schort te hebben. Zo’n schort staat stoer, en heeft ook een aantal praktische voordelen: het beschermt uitstekend tegen hitte en vetspetters, en is met een nat doekje zo weer schoon te vegen. Duurzame leren schorten worden gemaakt van leer waarvoor de dieren aan de hoogste levensstandaarden hebben voldaan, en de behandeling van het leer gebeurt zonder toegevoegde chemicaliën, helemaal organisch. Zo’n fraai en duurzaam leren schort mag niet in je groene keuken ontbreken.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑