Agenda

Published on januari 28th, 2013 | by Marlou

Greenchoice Warme Truiendag: Doe jij mee?

Met deze temperaturen zetten de meeste mensen de verwarming het liefst lekker hoog. Toch is het belangrijk om te allen tijde, dus ook deze tijd van het jaar, bewust met je energieverbruik bezig te zijn. Om iedereen hier aan te blijven herinneren is de Greenchoice Warme Truiendag in het leven geroepen. Doe jij mee?

Greenchoice Warme Truiendag

De Greenchoice Warme Truiendag is een gevolg van het Kyotoprotocol, een regeling die over de wereldwijde vermindering van uitstoot van broeikasgassen gaat. Het Klimaatverbond is de Nederlandse initiatiefnemer van Warme Truiendag. Vanaf 2013 organiseren Greenchoice en Het Klimaatverbond deze nationale energiebesparingsactie samen. De Greenchoice Warme Truiendag wordt elk jaar op of rond 16 februari gehouden. Dit jaar is er gekozen voor vrijdag 8 februari.


Hoe werkt Warme Truiendag?

Het idee van de Greenchoice Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot! Daarnaast zijn er nog genoeg andere leuke en effectieve manieren om energie te besparen. Of je nou thuis bent, op school of op het werk. Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee!

Greenchoice Warme Truiendag: Energiebesparing

Veel energie besparen binnen woningen, kantoren en scholen is een grote winst voor het klimaat. Uit onderzoek is gebleken dat er nog veel mogelijkheden liggen als het gaat om energiebesparing:

  • Onderzoek door de Universiteit van Cambridge laat zien dat voor bestaande energiebesparingstechnieken en kennis slim in te zetten, er wereldwijd meer dan 70% kan worden bespaard.
  • Onderzoek door de Universiteit van Tilburg toont aan dat de gemiddelde Nederlander zich niet bewust is als het gaat om energieverbruik. 43% heeft geen idee hoeveel zij maandelijks betaalt voor hun gasverbruik. Verder benut 27% de thermostaat niet om energie te besparen. Een lagere nachtstand kan de gasrekening met gemiddeld 11% laten dalen!
  • Onderzoek van het TSC laat zien dat gericht overheidsbeleid het energieverbruik van gezinnen doet dalen. Dus ook de overheid kan een belangrijke rol vervullen!

 

Neem voor meer informatie en tips eens een kijkje op de website van Greenchoice Warme Truiendag.

Tags: , , , ,


About the AuthorBack to Top ↑