Wonen

Published on november 5th, 2015 | by Marlou

Zijn uw sloten klaar voor de toekomst?

De vraag of uw sloten klaar zijn voor de toekomst is in veel huishoudens niet altijd even makkelijk te beantwoorden. Wellicht bent u er zelf van overtuigd, dat u veilige sloten op uw deuren heeft zitten, maar blijkt het nog beter te kunnen! Een erkende slotenmaker kan u helpen bij het beantwoorden van deze vraag en u direct helpen, als uw sloten nog niet klaar blijken te zijn voor de toekomst. Wilt u zelf weten of uw sloten klaar zijn voor de toekomst? Wij spraken met een erkende slotenmaker uit Assen, hoe u dit kunt bepalen.

Kies voor cilindersloten in uw deuren

Een slotenmaker zal u in vrijwel alle gevallen aanraden om te kiezen voor cilindersloten in de deuren van uw woning. Zeker in de voor- en een eventuele achterdeur! Cilindersloten zitten over het algemeen met twee of drie punten in uw deurpost verwerkt. Heeft u een deur, waarvan het slot met twee punten in de deurpost verwerkt zit? Dan is het raadzaam om over te stappen op zogenaamde driepuntsloten. Het is voor een slotenmaker vaak een simpele klus om een dergelijk slot in uw deur te installeren, wat een groot verschil maakt voor de veiligheid van uw woning. Het kost een inbreker namelijk veel meer tijd om een driepuntslot open te breken, waardoor de kans om betrapt te worden aanzienlijk groter wordt.

De juiste sloten bij ramen

Naast de goede sloten voor uw deuren, is het belangrijk om ook bij uw ramen kwalitatieve sloten te hebben geïnstalleerd. Kies hier voor bijzetsloten, bijvoorbeeld insteek- of oplegsloten. Het hangt van uw kozijn en het type raam wat u heeft af, welk bijzetslot het meest geschikt is. Een slotenmaker kan u hierin adviseren en u helpen bij de installatie van het slot in uw raam.


About the AuthorBack to Top ↑